Spring til indhold

Slettingen Naturskole

-

Skallerup

“Da netop naturen er det centrale element i projektet, er byggeriet nedtonet i dets arkitektoniske udtryk og bliver derved en ydmyg bidragsyder til områdets samlede oplevelse.”

Slettingen Naturskole

Skallerup

Projektet består af en række forskellige funktioner såsom refugium, undervisningslokale, opholdsrum samt atelier og udstillingslokale. Disse funktioner er fordelt i henholdsvis nye samt eksisterende bygninger beliggende i det naturskønne område omkring Slettingen.


Naturskolen danner de ideelle rammer for aktiviteter i naturen for blandt andet udflugtsgrupper, skoleklasser, turister og alle andre, der ønsker at nyde de omkringliggende miljøer. Ligeledes vil Naturskolen agere et naturligt knudepunkt for en række naturstier, da bygningerne er placeret centralt i området.


Bygningerne er placeret parallelt med de eksisterende bygninger, således at der er uhindret kig til naturen, og stiforløbet naturligt forgrener sig mellem bygningerne. Da netop naturen er det centrale element i projektet, er byggeriet nedtonet i dets arkitektoniske udtryk og bliver derved en ydmyg bidragsyder til områdets samlede oplevelse.

 

Signatura Architects vandt totalentreprisekonkurrencen, og projektet blev i 2017 nomineret til en arkitekturpris i Hjørring Kommune.

Info

Beliggenhed:

Skallerup, Hjørring

Bygherre:

Hjørring Kommune

Type:

Nybygning og bevaring

År:

2014

Størrelse:

350 m2

Ydelse:

Vundet konkurrence: Planlægning og projektering