Spring til indhold

Grønt lys til videre arbejde med PN-fabrikken og Ny Hedelund

-

13. juni 2022

Grønt lys til videre arbejde med PN-fabrikken og Ny Hedelund

Det er et kæmpestort projekt, der venter forude, når arbejdet med den gamle ikoniske PN-fabrik Brønderslev og dens samspil med Ny Hedelund tager fart. Byrådet har netop taget et skridt videre mod at etablere kulturområdet Hedelund.

Her på tegnestuen er vi stolte af at have været med til at så de første frø til Kulturhuset Fabrikken med indledende idéer og skitser. Rejsen mod at etablere et nyt kultur- og forsamlingssted i hjertet af Brønderslev er naturligvis en længere proces, men nu sker der noget, efter at byrådspolitikere har godkendt planer, der giver grønt lys til det videre arbejde med en helhedsplan for området.

Historien om Restaurant Hedelund i Rhodendendronparken, der nedbrændte i maj 2018, er kendt og husket, både i det lokale, men også langt ud over Brønderslevs grænser. Der har været en del debat om, hvordan stedet skulle genopstå. Politikere vedtog i 2021 et kulturprojekt, der skal integreres med nogle af PN Beslags tidligere fabriksbygninger – bygninger som grænser op til Rhodondendronparken.

Projektet omfatter nu både Brønderslev Amatør Scene (BAS), Museum for Forsyning og Bæredygtighed (MOSS) og et nyt forsamlings- og madkulturhus i stedet for den nedbrændte Restaurant Hedelund, og skinnerne er nu lagt til opførelsen af et nyt kulturområde i Brønderslev.

Du kan læse mere om projektet i artiklen fra Nordjyske her.