Spring til indhold

Design af en Fredscontainer

-

25. april 2022

Design af en Fredscontainer

Indretning og design af en lille container, der skal sætte fokus på konflikthåndtering, har været omdrejningspunktet for en af forårets mange, men noget anderledes opgaver. 

Med en indretningsflade på omkring 2 x 6 m2 skal der nødvendigvis tænkes ud af boksen i indretningsdesignet – men ikke mere “ud af boksen” end at de ønskede materiale også kan indeholdes i en lille container. Det har været en unik, anderledes og også udfordrende opgave at designe og projektere den flytbare udstilling “Fredscontaineren”, som bliver kørt rundt i Nordjylland. Et projekt, som sætter spot på konflikthåndtering i hverdagen, og skal give stof til eftertanke for elever og andre besøgende til containeren.

Vigtige temaer i en krigstid

Da de første tanker til Fredscontaineren blev vendt, herskede der endnu ikke krig i Europa.

Temaerne krig og konflikter er desværre blevet højaktuelle, men ikke desto mindre er emnerne så vigtige at forholde sig til, da de optager og påvirker os i hverdagen herhjemme.

I foråret var der indvielse af Fredscontaineren, og den er nu køreklar, så den kan komme rundt på en række folkeskoler i Nordjylland. I disser rammer kan børn og lærere blive inspireret til at tale om konflikter – og hvordan de løses fredeligt.

Det er Fredsby Aalborg, der har søsat projektet.

Signatura Architects har udført arkitektrådgivning for interiør- og indretningsdesignet i Fredscontaineren.