Spring til indhold

Fabrikken

-

Brønderslev

“Visionen er, at bygningens gamle fabriksvinduer endnu en gang vil blive fyldt med liv og lys – og at fabrikken fremadrettet blive byens kulturelle centrum.”

Fabrikken

Brønderslev

Signatura Architects har igennem længere tid arbejdet sammen med BAS (Brønderslev Amatør Teater) og den erhvervsdrivende fond FABRIKKEN vedr. planlægning og udarbejdelse af et nyt kultur- og foreningscenter i hjertet af Brønderslev Centrum.

 

Projektet omhandler en transformation af Peder Nielsen Beslagfabriks ikoniske bygninger i et visionært projekt, der søger at omdanne de tomme industribygninger til et dynamisk og levende kulturhus, hvor byens borgere kan samles.

 

Visionen er at skabe et mangfoldigt og attraktivt hus, der favner en række forskellige brugere og formål såsom; idrætsfunktioner, foreningsliv, kulturinstitutioner, musik, teater, events og lignende. Peder Nielsens Beslagfabrik var engang byens bankende hjerte, og det er visionen er, at bygningens gamle fabriksvinduer endnu en gang vil blive fyldt med liv og lys – og at fabrikken fremadrettet blive byens kulturelle centrum.

 

Den gamle og ikoniske industribygning kobler som et naturligt knudepunkt Rhododendronparken sammen med Banegårdspladsen og den nye bydel der udvikles på dette område i disse år. Denne kobling er ikke blot interessant for selve Fabrikken som kulturinstitution, men passer ligeledes ind i Brønderslev Kommunes plan for etableringen af et fritids- og kulturbælte i byen.

Info

Beliggenhed:

Brønderslev

Bygherre:

Brønderslev Amatør Scene

Type:

Tilbygning, ombygning og bevaring

År:

Igangværende

Størrelse:

+ 5000 m2

Ydelse:

Skitsering