Spring til indhold

Jetsmark Kirkecenter

-

Pandrup

“Kirketårnet med dets karakteristiske gavlparti bliver i Jetsmark Kirkecenter videreført og viderefortolket i et udtryk, der elegant tilpasser sig konteksten og dens skala.”

Jetsmark Kirkecenter

Pandrup

Signatura Architects vandt i 2018 arkitektkonkurrencen vedrørende Jetsmark Kirkecenter.

 

Projektet består af en omfattende ombygning og udvidelse af det eksisterende kirkegårdskontor – til et moderne kompleks der samler alle sognets funktioner i ét byggeri.

 

Det nye kirkecenter vil danne ramme om sognets sociale aktiviteter med blandt andet forsamlings- og undervisningslokaler, opholds- og ventearealer for besøgende samt kreative værksteder og mødelokaler. Dertil huser byggeriet personalefaciliteter, kirkens administrative faciliteter samt et til kirken tilhørende kapel.

 

Det nye kirkecenters arkitektur er en moderne fortolkning af det oprindelige kirkekontor samt den bagvedliggende kirke, der i området står frem som naturligt pejlemærke. Kirketårnet med dets karakteristiske gavlparti bliver i Jetsmark Kirkecenter videreført og viderefortolket i et udtryk, der elegant tilpasser sig konteksten og dens skala.

 

Kirkecenterets foyer og primære indgang findes ved det centrale sadeltagsvolumen, der adskiller sig i både skala og udtryk. Den lette bygningsform samler elegant de karakteristiske og mere bastante gavlflader, og styrker gennem sit transparente præg fortællingen om det åbne og imødekomne hus, hvor alle er velkomne.

 

Info

Beliggenhed:

Jetsmark

Bygherre:

Jetsmark Menighedsråd

Type:

Tilbygning og ombygning

År:

Igangværende

Størrelse:

800 m2

Ydelse:

Totalrådgivning