Spring til indhold

Villa

-

Nørhalne

“De enkelte bygningsvolumener fremhæves gennem de kontrastfulde facadematerialer samt de sorte inddækningselementer og sorte vinduesrammer.”

Villa

Nørhalne

Villa Nørhalne er et stort enfamiliehus opført i et skarpt, kubisk og moderne formsprog. De enkelte bygningsvolumener fremhæves gennem anvendelsen af kontrastfulde facadematerialer og understreges yderligere gennem brugen af henholdsvis de sorte inddækningselementer samt de sorte vinduesrammer.

 

Huset er disponeret i tre overordnede bygningsvolumener, hvoraf de centrale opholdsrum der agerer husets hjerte, passende er placeret i det midterste volumen. Dette volumen markerer sig i byggeriet gennem sin ekstra højde og tilfører boligen i vis dynamik i sit ydre udtryk.

 

Højdeforskellen i volumenerne mærkes ligeledes indvendigt i boligen, hvor den ekstra loftshøjde bidrager med lys og luft til boligens centrale køkken-alrum. Netop loftshøjden bruges i denne villa som et virkemiddel, der er med til at adskille køkkenalrummet fra de øvrige opholdsrum – og derved skabe en variation i de rumlige oplevelser på tværs af villaen.

 

Fra det centrale køkken-alrum er der direkte adgang ud til villaens overdækkede terrasse, der fungerer som både en fysisk og visuel forlængelse af boligens primære opholdsrum.

Info

Beliggenhed:

Nørhalne

Bygherre:

Privat

Type:

Nybyggeri

År:

2016

Størrelse:

191 m2

Ydelse:

Skitsering og projektering