Spring til indhold

Skyhøje ambitioner for Banegårdspladsen

-

30. januar 2022

Skyhøje ambitioner for Banegårdspladsen

Banegårdspladsen i Brønderslev midtby står overfor store forandringer, som kommer til at gå i gang i dette forår. Første skridt bliver, at der skal anlægges en ny busterminal. Dernæst går arbejdet med etageboligbyggeriet og torvedannelsen i gang.

Det er ikke småting, Banegårdspladsen står over for af forandringer. Boligbyggeriet er blot en af flere faser i planen for transformationen af pladsen.

Boligbyggeriet kommer til at rumme 47 nye boliger, heraf flest treværelseslejligheder. Det fordeler sig på to bygninger på otte etager og en lav del i to etager.

Visionen er, at pladsen med boliger og butikker bliver et samlingspunkt for byen, og pladsen skal skabe et centrum, der samler Brønderslev.

 

Springvand og koncerter

En torvedannelse skal indgå som en del af alt det nye. Der skal være opholdsarealer for mindre børn med mulighed for at udfolde sig, og der er også foreslået et springvand og muligheden for at holde koncerter på pladsen.

Banegårdspladsen har en central betydning for byen og den har tradition for at være en form for bindeled ud til lidt større nabobyer og nabokommuner, hvorfor transformationen på Banegårdspladsen bliver noget særligt. Faciliteterne opgraderes, og der skabes et nyt ankerpunkt i byen.

Signatura er glade for at være med i projektet som arkitektrådgiver ifm. boligbyggeriet, og vi glæder os også til at følge den videre proces.

Du kan læse mere om projektet her.